TAG | FIRST I NEED COFFEEMaandag ochtend, 05:15 mijn alarm gaat om op te staan. Het is tijd voor een nieuwe werk dag en ontdek dat mijn energie level wel een boost kan gebruiken. Als ik op de fiets zit richting het station, knap ik al iets meer op maar merk dat ik nog goed wakker moet worden. Al dommelend in de trein heb ik kans dat ik in slaap val. Op Arnhem Centraal check ik uit en ga eerst een bak koffie halen voordat ik de volgende trein neem richting Ede Wageningen.


Dat ik de laatste jaren een koffie verslaving heb ontwikkeld is denk ik geen onkenbare feit, het liefst heb ik soms nog een infuus aan mijn arm gekoppeld met een grote dikke zak zwarte koffie. Koffie zorgt er voor dat ik wakker blijf, geeft mij energie en af en toe een lekkere concentratie boost. Het lijkt wel een soort drugs, maar dan minder erg.

Hoe drink jij je koffie het liefst?

Het maakt mij niet zo zeer uit of mijn koffie warm is of koud. Maar een aantal vaste recepten heb ik zeker. Het liefst drink ik een white café mocha van de Starbucks met een flinke dot slagroom, soms als ik me heel wild voel dan neem ik een extra shot espresso er bij in. Anders drink ik een Café late of karamel latte macchiato. Een puur zwarte bak koffie krijg ik echt niet weg, ondanks dat ik nu wel aan de smaak van koffie gewend ben.

Ben jij verbonden aan een merk?

Soms schaam ik mij een beetje omdat ik bijna iedere dag bij de Starbucks kom, de koffie van daar vind ik gewoon lekker. Op werk is het niet te pruimen en het Dolce Gusto apparaat komt er nèt niet niet in de buurt. Je kunt dus zeggen dat ik wel redelijk verslaafd ben aan Starbucks, ook de verkoelde versies die in de koeling staan van de supermarkt drink ik ook graag.

Hoeveel koffie drink je op een dag?

In de ochtend drink ik er twee en af en toe nog een keer in de avond. Ligt er net aan of ik nog genoeg energie heb voor de hele avond. Soms lig ik als een oma al om 21:30 uur in bed en daar heb ik soms gewoon geen zin in. Dus eigenlijk twee, soms drie.

Slaat jou koffie-liefde wel eens door?

Nee, ik vind van niet. Ik koop af en toe graag bekers van de Starbucks omdat ze soms zo mooi zijn en dat is nu eigenlijk tot een soort van mini verzameling uitgelopen. En af en toe koop of download ik wat koffie gerelateerde stickers, het is niet zo dat ik het op mijn lichaam zal gaan tatoeëren. (Als ik dat ooit wel wil gaan doen, sla mij dan.)


Met wie drink jij graag koffie?

Het liefst, stiekem, eigenlijk alleen en dan het liefst met een boek. Of het dan in een cafe is of in de trein, het is echt heerlijk om te lezen met een koffie er bij. Al gaat de koffie op, het boek blijft dan als nog heerlijk om te lezen.

Deze tag vond ik op Happilyeverafter.nl en het leek mij ontzettend leuk om in te vullen. Neem hem gerust over!

Posted in Tag

2 thoughts on “TAG | FIRST I NEED COFFEE

  1. Leuke tag. Ik hou helemaal niet van koffie, maar ik vind het wel interessant om te zien hoe iedereen zo aangetrokken word door Starbucks. Ik lig echt wel eerder in bed dan 21.30 vaak. Als jij dan een oma bent, wat ben ik dan wel niet? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *